Efter en trevlig helg

Måndagen är avklarad efter en helg i Västerås, där vi spenderade en hel del pengar på god mat och bio. Då känns det rätt skönt att ta ett pass på testcykeln. För visst heter det fortfarande testcykel. Jag kan tänka mig att man kan säga träningscykel också, för det är ju det det hela handlar om, eller hur? På sätt och vis är jag en testperson åtminstone i mina ögon, men jag vill nog gärna tro att jag tränar så jag kallar den där grejen mitt i rummet för träningscykel. Jag byter spår, träningscykel är det som gäller.

 

Idag cyklade jag på träningscykeln i sammanlagt 40 minuter, med två pass på 20 minuter vardera. Jag cyklade hela 1.77 mil. Visst är det otroligt. Det kan inte stämma? Näst intill otränad flåsar jag upp för backar och trappor, men på en träningscykel tillryggalägger jag hela 1.77 mil på 40 minuter. Är det bra eller är det jag som har fel uppfattning här? Är det någon annan som cyklar på träningscykel som kan säga om detta är bra eller rent utav dåligt. Oavsett hur det ligger till så är det framstegen som räknas. Om jag alltid cyklar på samma cykel med samma motstånd osv så kan jag göra en bedömning därefter. Tro det eller ej, men jag sitter och skriver till min blogg precis före 22.00 och jag känner mig tipp topp.

 

Så dagens tal att lägga på minnet är följande:


Tid: 20+20 minuter
Dist: 1.77 mil
Puls: 147

 

Ad extremum:

Ha en trevlig kväll om du fortfarande är vaken om inte så får du ha en trevlig dag, eftersom jag tror att du läser detta dagen efter. För visst följer du min blogg, via RSS?

Annuit coeptis.


Att ta ett första steg

Sitter och funderar framför datorn på hur helgen ska bli. Jag ska åka till Västerås och besöka min äldsta son (det ska bli kul och se hur han har det). Så det blir ingen träning på några dagar. Haha, som om det vore ovanligt, allvarligt talat så har jag bara börjat skrapa på ytan och det är först 2010-01-01 som jag har bestämt mig för att föra bok över min träning och mina framsteg. Har köpt en kalender för ändamålet och denna blogg skall vara mitt kontrakt till djävulen i mig som ska driva mig mot mitt mål.

 

Jag läser en tidning och där står det för Vattumannen...

 

”Fundera över dina drömmar och förhoppningar inför framtiden.

Det är dags att ta ett första steg nu.”


Att nå det stora målet


När jag i måndags den 23 november satt på min testcykel, (inköpt för att nå mitt mål att bättra på min kondition och numera att åka Vasaloppet 2013) med svetten rinnande från pannan tyckte jag att jag fick en jättebra idé. Idéen jag kom på var att starta denna blogg. Två dagar senare så känns det faktiskt fortfarande som en bra idé. Hoppas att det fortsätter att kännas så.

 

Jag har ännu bara fått bra reaktioner på att starta bloggen. Några reaktioner är
- Hur vågar du? Och då menar man hur jag vågar gå ut med att jag ska åka Vasaloppet 2013. Att starta en blogg och påstå det, gör det inte så lätt att dra sig ur om man skulle fega ur. Exakt så känner jag, det går ju inte att basunera ut att jag ska åka Vasaloppet och sen inte göra det. Det är det som är hela grejen. Det är nog mig i ett nötskal. Nu kan jag bara staka upp det stora målet och som alla vet. - För att nå sitt stora mål så ska man sätta upp delmål. Eller hur?

 

Så jag har funderat lite... och funderar... till slut.

 

Det sägs att man ska åka mellan 60 och 70 mil den vintern som man ska åka Vasaloppet. Om man räknar med att man kanske som högst har ca: 10 veckor med snö i Dalarna per vinter, så ska jag åka mellan 6 och 7 mil per vecka. Detta gäller vintern som börjar 2012. Om man tar 1,5 mil på två vardagar och på helgerna kör 3—4 mil. Då kan man klara att ha 70 mil i kroppen före start. Detta är det sista året av 3 som jag har framför mig.

 

- Då kan jag dela upp det i små mål om jag vet det stora målet.

 

Om jag koncentrerar mig på vintrarna och skidåkningen och förutsätter att jag kan gå/jogga/springa och cykla på övrig tid för att öka på konditionen, så kan jag se att jag ska åka 1 mil nu i vinter per vecka. Vintern som börjar 2011 ska jag åka 3—4 mil i veckan. En liten trestegsraket.

 

Då det finns snö: (usch och fy för vintrar utan snö nu när jag har bestämt mig)

  • Vintern 2010 åker jag 1 mil i veckan.

  • Vintern 2011 åker jag 3 mil i veckan.

  • Vintern 2012 åker jag 7 mil i veckan.

  • 2013 står jag på start i Sälen. ;)

För att ge detta ytterligare (grod)perspektiv så är jag 165 cm och väger 82 kg. Vilket ger ett BMI på 30.1. Döm själva ;)

 

Förövrigt så trodde jag att jag var 167 cm men det stämmer tydligen inte, jag har krympt sedan lumpen... tydligen. 167 cm hade jag bara varit överviktig, nu är det tal om fetma.

 

OK, jag satt på cykeln om ni kommer ihåg och efter två pass, ett på 20 och ett på 15 minuter så hade jag tillrättalagt 1.56 mil. Det var riktigt bra tycker jag.

 

Jag är taggad, är du?


Hej och välkommen

Jag har startat en blogg, haha. ;)

Anledningen till denna blogg är följande:

Jag har lovat mig själv en sak. Det året jag fyller 50 så ska jag åka Vasaloppet.

Då undrar vän av ordning hur gammal jag är och hur många år har jag på mig att komma i form. Innan jag kommer in på hur gammal jag är så ska jag först berätta lite historik. Jag har hela mitt liv spelat fotboll, nja, det är ju inte sant numera. Men det lät ganska bra eller hur?

Det visar sig vid närmare eftertanke att jag har bara spelat fotboll i halva mitt liv. Jag slutade spela fotboll när jag var 31 och började när jag var 8 år.

Hur gammal är jag då?

Helt riktigt 46 år, jag fyller 47 i februari 2010. Jag har för avsikt att åka Vasaloppet 2013. Vad tror du, hinner jag komma i form?

Jag kommer förhoppningsvis att rapporter om mina framsteg här.

Jag har tjuvstartat lite med gång och lite jogging. Våren 2009 började jag gå, jag försökte springa men det gick inte alls, jag kunde inte springa mellan två lycktstolpar ens. Fick ont i leder så jag höll på att stuka foten hela tiden. Nu har jag fått lite styrka i vristen efter en hel del gång så jag kan jogga lite. I november 2009 kan jag jogga lite längre sträckor så jag brukar växla mellan att gå och jogga.

Så frågan är tror ni också att jag åker Vasaloppet 2013?
Det tror jag, häng med så får ni se.

Kommentera gärna, klicka på länken nedan för att göra en kommentar.

Vi hörs.

Med vänlig hälsning
Mikael Wegblad

RSS 2.0