Till alla och en var

God Jul på er alihopa som råkade komma hit.

och ett gott slut

och ett Gott Nytt År.

Skönt att vara igång

Ja, det skänns skönt att vara igång på riktigt. Jag har kanonskidor, glider ikapp de flesta oavsett om de ser ut som proffs eller söndagsåkare. Och uppför har jag fäste, så har jag lärt mig något under förra säsongen så är det vallning. Haha, ja det verkar så... sen kan jag inte jämföra med något, förutom när jag ligger bakom någon annan i spåret och kan glida ikapp nästan 100 meter... Jag förstår hur det känns att få tillbaka krafterna med hjälp av bra skidor.

Annars så är längdskidåkning lite förädiskt. Ja man får kämpa uppför och sedan har man några utförslöpor och vipps så är man i form igen. Det där kan lura en att ta både ett och två varv extra, bara för att man känner sig pigg nerför. Om varvet slutar utför så känner man att - Jag tar ett till varv, jag fick nya krafter. När man väl kommer till den första backen så känner man att - Nej, jag skulle ha stannat, man kämpar och sliter och sen kommer utförslöporna igen... man får igen krafterna... ja ni förstår... man åker längdskidor och inser att man håller på och blir lite skidso i skidspåret... :-).

Roligt är det och jag har lite svårt att ta det lite roligt i spåret på det där norska sättet. Norrmännen säger nämligen att man ska ta det roligt i spåret, det är nyckeln till att bli rikigt bra... och jag som trodde man skulle ha roligt... Vi hörs.

December 2010

Datum Kategori Tid (min) Dist.(km) Medelpuls Maxpuls Kalorier
10-12-07 Löpning 19 3,3 N/A N/A N/A
10-12-16 Längdskidor 60 N/A N/A N/A N/A
10-12-18 Längdskidor 68 N/A N/A N/A N/A
10-12-19 Längdskidor 55 N/A N/A N/A N/A
10-12-27 Längdskidor 55 10,6 N/A N/A N/A
10-12-29 Längdskidor 43 10 N/A N/A N/A
10-12-31 Längdskidor 32 7 N/A N/A N/A

Här kommer jag uppdatera alla data under december månad.

Vallat ordentligt

Nu har jag gjort iordning skidorna för att åka på riktigt... :-) Tidigare i år så har jag åkt på sommarens vax som jag bara ciklade av lite, samt att jag har duttat på lite fästvalla fläckvis. Vilket har fungerat bra för fästet men glidet har inte varit bra. Nu är det vaxade och vallade i olika lager så att det ska hålla till in i januari. Hoppas jag.
Får väl betala en spåravgift på Lugnet imorgon för att testa skidorna.

RSS 2.0