KortVasan 2012

Då var den avklarad, kanske lite lättare före i år med tanke på att det var plusgrader och bitvis hårda spår. Inget bakhalt hade jag, många saxade men jag gick rakt upp i backarna det stärkte en lite grand. Känslan att det bara var 20 km kvar när man såg den skylten hade en annan innebörd i år också. 10 km kvar då var man nästa i mål. Men jag var riktigt slut in på upploppet med de två sista backarna som jag sprang, i alla fall kändes det så, men jag var riktigt tröt så jag fick ta det ganska lugnt sista biten för att spurta lite grand över snygga backen på mål rakan. En härlig upplevelse och nu är det bara att ladda för HalvVasan.

I år så gick det snabbast på slutet, så krafter fanns i alla fall.

Sträcka: 30,38 km, tid: 2:35:09

Inför KortVasan

Vallar skidorna och försöker tänka ut vad man ska ha med sig. Det jag kom ihåg från förra året var att allt bara flöt på. Man följde med och så var man på start. Största problemet blir att parkera bilen troligen.

Lätt tränad

Har jag alltid varit och det känns som att jag även på gamla dar kommer lätt i form. Vila i form ja, det kanske inte går men man kan heller inte rusa på, då tränar man ner sig och med så få dagar kvar till Kort- och HalvVasan så får man ta det som det kommer. Förresten så växer man inte när man tränar utan när man vilar.

FalunBorlänge-loppet har gjort gått, jag var ute idag och kände mig för lite och det kändes hur bra som helst. Jag känner mig stark i kroppen och jag har teknik för att staka. Så nu kan jag inte klaga mera utan jag känner att jag har gjort det jag ska och det är bara att hämta nummerlapparna i Mora och köra.

Det börjar med KortVasan den 24:e feb. och avslutas med HalvVasan den 28:e feb. Sen kanske man får ta fram rullskidorna och börja planera för Vasaloppet 2013. ;-)

FalunBorlänge-Loppet 2012

Ja så var den genomförd. Dåliga spår vilket var frustrerande. Bitvis var det OK spår och då går det mycket bättre, men när det är lite sämre då försvinner min lilla teknik. Det blir mycket jobbigare och det gör ont överallt. Jag får skavsår fram i tån. Det känns och det oroar inför vad som komma skall.

Jag får slita i år för att klara av mina mål, det är helt klart. Om två veckor så kan jag kanske slappna av lite och börja sommarträningen inför Vasaloppet 2013.

Förresten så ska man tacka arrangörerna att det var spår över huvudtaget. Det var nog inte lätt att få till det i år. Bra jobbat. Tack.

Tufft idag

12,7 km i dag och det kändes inte helt OK. Tungt, flåset är inte det bästa och kroppen tar stryk. Kändes inte alls bra i ryggen samt att vaden inte är riktigt läkt. Axel fungerar bra så den kände jag inte alls av. Med ny stakteknik så är det inga problem och det borde kännas bättre i ryggen också.

Det är kort om tid nu och hela planen med att åka HalvVasan och hela upplägget som jag har på dessa tre år är att det ska vara lätt. Jag ska få i mig så mycket träning att det ska vara en fröjd att åka. KortVasan förra året var en fröjd, det gick jättebra och jag har sällan känt mig så pigg som jag gjorde efter förra årets lopp. Mycket pga att jag var så nöjd av att ha klarat målet.

 

Att nå årets mål är en aning tveksamt. Om det blir ett FalunBorlänge-lopp så får det bli en värdemätare om det kommer blir någon HalvVasa i år...

Snart är det dags

Snart är det dags för årets lopp och jag har bara massa motgångar. Förra veckan sträckte jag mig i vaden, efter lite intervall så small det till. Känner spänningar i vaden och jag skulle nog kunna åka skidor, tror jag utan problem trots allt.

Så inträffar nästa olycka... axeln går ur led i helgen och så är den helgen förstörd. Känner mig inte stark i armen för att åka ut i spåret riktigt ännu. I helgen måste jag få tillfälle att åka några mil.

 

Som sagt inte många veckor kvar, till KortVasan som går den 24 feb. Ett test blir den 19 feb. att åka FalunBorlänge-loppet. Det är på 25 km och får bli en värdemätare om jag kommer klara av att åka Kort och HalvVasan. Det är inte helt klart att loppet kommer gå av stapeln eftersom man inte har fått nog med snö för att göra spår hela vägen, men vi håller tummarna.


Februari 2012

Datum Kategori Tid (min) Dist.(km) Medelpuls Maxpuls Kalorier
12-02-01 Längdskidor 30 5,7 N/A N/A N/A
12-02-02 Intervall löpning 30 4,0 N/A N/A N/A
12-02-11 Längdskidor 77 12,7 N/A N/A N/A
12-02-19 Längdskidor 154 23,7 N/A N/A 2012
12-02-21 Längdskidor 54 11,4 N/A N/A 1011
12-02-24 Längdskidor 155 30,3 N/A N/A 3119
12-02-28 Längdskidor 288 45 N/A N/A 3119

Här kommer jag uppdatera alla data under februari 2012.

RSS 2.0